Můj přítel mě využil k zaplacení půjčky na auto za 150.000 Kč

13.11.2013 21:07

Byla mladá a zamilovaná, on příjemný společník, se kterým se tak dobře chodilo na zábavu. Netrvalo dlouho a společně si pronajali byt, vybavili se několika nezbytnostmi a ona si ani nevšimla, že téměř nikdy za společné nákupy neplatí on. Je přeci emancipovaná žena, tak proč by tenhle nákup nezaplatila, říkala si pokaždé. Nakonec se rozhodl, že nutně potřebuje nové auto. Podal si žádost v bance, ale ukázalo se, že jeho příjem není na získání půjčky dostatečný. Začal jí tedy přemlouvat, zda by si úvěr nevzala ona.

Uplynul rok, vztah přestal fungovat, ona se sbalila a odešla ze společného bytu a na rozloučenou se podívala na nedávno koupené auto, které bylo psáno na něho. Našetěstí odcházela společně se smlouvou o půjčce a všemi doklady, že úvěr řádně splácí. Bývalý přítel jí stále dluží víc jak 150.000 Kč, zvesela si jezdí autem za její peníze, neplatí a jako každý "správný dlužník" s ní také vůbec nekomunikuje.

Byl to přeci tak okouzlující mladík! Pustila se tedy do vymáhání dluhu. Dnes je na něj podaná žaloba a přes Mgr. Rostislava Kováře byl podán návrh na elektronický platební rozkaz. Soudní poplatky jí vyšly při elektronickém podání na 3.000 Kč, teď čeká na rozhodnutí příslušného soudu, který by díky kompletním dokladům neměl mít žádný problém s vydáním elektronického platebního rozkazu. Co udělá se svými 150.000 Kč až jí její bývalý přítel zaplatí? Těší se, že se přestěhuje ze skromné ubytovny do nějakého malého bytečku, který si určitě příjemně zařídí.