Oznámení o postoupení pohledávky od WLG Invest a.s. se sídlem ve Zlíně a CAV s. r. o. se sídlem v Hradci Králové - jak postupovat?

30.11.2011 14:29

Společnost WLG Invest a. s. se sídlem ve Zlíně a CAV s. r. o. se sídlem v Hradci Králové nyní rozesílají bývalým klientům Kooperativy dopisy tzv. OZNÁMENÍ O POSTOUPENÍ POHLEDÁVKY. Klientům tyto dopisy chodí doporučeně i obyčejně.

 

O co se jedná?

Firma WLG Invest odkoupila od Kooperativy balík pohledávek, většina z nich je zhruba 10 let staré – jedná se obvykle o nedoplatky na pojistném, o kterých lidé dosud neměli ani tušení.

Jestliže jste i vy obdrželi tento dopis tzn. OZNÁMENÍ O POSTOUPENÍ POHLEDÁVKY a dluh je starší víc jak 3 roky, pak naši advokáti DŮRAZNĚ doporučují uplatnit tento postup:

1.    Nyní nikomu NIC NEPLATIT  - jedná se o starý dluh, který je promlčený a proti kterému  můžeme velmi účinně bránit, abyste nemuseli platit vůbec nic. avšak za určitých předpokladů.

2.    Počkejte si na elektronický platební rozkaz od soudu - bílá obálka se zeleným pruhem adresovaná do vlastních rukou. Můžete ji obdržet až za několik měsíců po Oznámení o postoupení pohledávky.

3.    Právní obranu můžeme prostřednictvím našich advokátů zahájit v okamžiku, kdy dostanete od soudu ELEKTRONICKÝ PLATEBNÍ ROZKAZ a obratem se nám, v pracovní době naší advokátní kanceláře (tzn. v pracovní dny od 8 do 17 hodin), ozvete na telefon 777 905 815.

POZOR! od chvíle převzetí dopisu s elektronickým platebním rozkazem vám běží lhůta 15 ti dní /počítají se do ní i svátky a víkendy/ na podání řádně zpracovaného odporu. A právě tuto lhůtu nutně musíme využít k tomu, abychom vás zdarma mohli ochránit proti placení této částky. Odborně zpracované odpory podáváme za klienty co nejrychleji a zdarma.

4.    Jestliže se tato 15ti denní lhůta od převzetí písemnosti promešká, pak nezbývá, než dluh co nejdříve kompletně uhradit, jinak WLG Invest předává pohledávku k vymáhání exekutorovi a tím vznikají další vysoké náklady, které nakonec opět musí uhradit dlužník.