Český rozhlas - Pokud dlužíte někomu peníze, může vám přijít platební rozkaz. Jak se zachovat?

11.05.2015 14:25

Pokud jste se dostali do situace, že někomu dlužíte peníze, ať už nějaké osobě anebo instituci, může se vám stát, že u vašich dveří jednoho dne zazvoní pošťák a do vlastních rukou vám předá obálku se zeleným pruhem. Když ji otevřete, zjistíte, že jde o platební rozkaz.

O co se vlastně jedná a jak byste se v tu chvíli měli zachovat, jsme si povídali s mluvčí bezplatného poradenského portálu Poradna věřitele.cz Mgr. Kateřinou Procházkovou. 

Dozvěděli jste se, co to platební rozkaz je a z jakého důvodu ho můžete dostat. Poradili jsme vám, co byste po jeho obdržení měli udělat. A jak postupovat, pokud s platebním rozkazem z nějakého důvodu nesouhlasíte. 

Řeč byla také o tom, co dělat, když je částka, kterou věřiteli dlužíte, příliš vysoká, a vy nemáte peníze na její zaplacení. A povídali jsme si i o tom, jak byste se měli zachovat, pokud jste požadovaný dluh už dávno zaplatili. 

 

zdroj: www.rozhlas.cz/strednicechy/poradime/_zprava/pokud-dluzite-nekomu-penize-muze-vam-prijit-platebni-rozkaz-jak-se-zachovat--1488861