Český rozhlas - Dejte si pozor na podvodné nabídky ubytování. Jak nenaletět?

08.06.2015 14:29

Blíží se doba prázdnin a dovolených. Je nejvyšší čas přemýšlet o tom, kam vyrazíte. Pokud si chcete objednat ubytování přes internet, buďte opatrní. Nabídky ubytování mohou být totiž podvodné.

Podvodníci navíc zneužívají i velké seriózní servery zprostředkovávající ubytování. Jak předejít nepříjemnému překvapení a finančním ztrátám, o tom jsme si povídali s mluvčí bezplatného poradenského portálu Poradna věřitele.cz Kateřinou Procházkovou. 

Dozvěděli jste se, jakým způsobem mohou podvodníci internetovou nabídku ubytování zneužít a jak byste se měli zachovat ve chvíli, kdy zjistíte, že se jim podařilo vás napálit. 

Řeč byla také o tom, co by vás u nabídek na internetu mělo varovat a jakým způsobem je možné ověřit, zda jde o seriózního poskytovatele ubytování anebo podvodníka, který chce z potenciálních zájemců jen vymámit peníze. 

A povídali jsme si i o tom, jaká jsou obecná pravidla objednávání ubytování přes internet. Řekli jsme si, že byste vždy měli obdržet potvrzení o zaplacení, ať už zálohy nebo celého pobytu, a co dělat, když takový dokument nedostanete.

zdroj: www.rozhlas.cz/strednicechy/poradime/_zprava/dejte-si-pozor-na-podvodne-nabidky-ubytovani-jak-nenaletet--1499194